Lemonsjørennet

Vågå IL inviterer til skirenn i langrennscross på Mån skicrossanlegg ved Lemonsjøen. Rennet inngår i GD-cupen for aldersklassen 11-14 år.

Tidspunkt: Lørdag den 10. mars 2018. Første start er kl. 11.00. Detaljert tidsskjema for dagen vil bli lagt ut på hjemmesiden og Facebook-arrangementet i løpet av torsdag den 9. mars.

Rennkontoret er åpent fra kl. 09.00 for henting av startnummer.

 

Gjennomføring:

Rennet gjennomføres som sprint i fri teknikk med 4 løpere i hvert heat. Hver løper få gå minimum tre heat. For detaljert informasjon om gjennomføringen, se rennreglementet.

 

Påmelding:

Kun online via https://minidrett.nif.no/. Siste frist er onsdag den 7. mars kl. 23.59. Ingen etteranmelding grunnet oppsetting av heat.

 

Startkontingent og lisens:

Etter NSF sine satser: 100,- (8-16 år). Utøvere 13 år og eldre må i tillegg ha lisens. Engangslisens kan løses på rennkontoret. Utøver er selv ansvarlig for å ha lisens i orden.

 

Adkomst og parkering:

Pris kr 50,- for parkering. Se vedlagt kart for veibeskrivelse

 

Fasiliteter:

Det er toaletter og felles skifterom/varmestue i klubbhuset. Det vil være utendørs kafé mellom klubbhuset og gapahuken med servering av varme og kalde drikker, mat og snacks.

 

Premiering:

I klassene 14 år og yngre får alle en premie.

I klassene 15-16 år får minst 50 % av antall startende premie.

 

Kontaktinformasjon:

Rennleder: Anders Lien, post@vagail.no      TD: Frank Jensvoll

 

Veibeskrivelse:

Fra E6: Ta av ved Sjoa mot Heidal og Randsverk. Følg vei 257 til Randsverk og ta deretter til høyre mot Lemonsjøen. Følg så Fv51 i 13 km, for så å ta til høyre inn i Synslivegen. Det vil være skilting ved avkjøringen til Synslivegen. Deretter vil du se parkeringen og stadion om ca. 200 meter.

 

Rennreglement:

  • Langrennscross med fristil som stilart.
  • Ingen prolog/enkeltstart – kun heat.
  • Alle løpere får gå minst tre heat hver med 4 løpere i hvert heat. Vinneren av heatet får 4 poeng, nr. 2 får 3 poeng osv. De 4 løperne med best poengsum totalt etter heatene, går til superfinale. (fra 11 år).
  • Det er ingen tidtaking.
  • I superfinalene er det første løper til mål som vinner. Poeng fra foregående heat slettes.
  • Startspor tildeles tilfeldig ut i fra startnummer der laveste startnummer starter i startspor 1 og så videre. Til finalene trekkes startspor elektronisk på forhånd.
  • De første 20 meter ut fra start (merkes) er klassisk stil og det er forbudt å skifte spor.
  • Der det er merket med langsgående korridorer må løperen holde den korridoren som er valgt med mindre løperen må skifte spor for å komme forbi en konkurrent.
  • Det er ikke lov å si «løype» for å komme forbi en konkurrent.